• 1403/07/10
  • - تعداد بازدید: 26
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده پزشکی شیراز

اختلالات روانی بحران بلوغ/ بخش اول

 

ارتباط نزدیکی بین تحول جسمی و تجربه عاطفی در طول تمامی زمان هایی که تغییرات بدنی در انسان رخ می دهد دیده می شود.

یکی از این دوران تحول ،دوره بلوغ می باشد. تغییرات بدنی نوجوان، خارج از کنترل او هستند و می توانند فرد نوجوان را یک بار دیگر در معرض احساسات اولیه قرار دهند.

برای مثال اگر نوجوان، دوران کودکی بدی را سپری کرده باشد بیشتر دچار احساس عدم امنیت خواهد شد و هرچه نوجوان رابطه عاطفی با ثبات تری را با والدین تجربه کرده باشد راحت تر با مسایل دوران بلوغ کنار می آید.

نوجوانان در سن بلوغ تحت فشارهای عاطفی و هیجانی زیادی هستند  و به طور طبیعی گرایش یه مظاهر نو در ظاهر و رفتار خود دارند که اگر والدین برخورد درستی با این گرایشات داشته باشند بحران بلوغ با گذشت زمان تعدیل خواهد شد.

همزمان با تغییراتی که در کودک در زمان بلوغ رخ می دهد ،والدین نیز دچار تغییراتی می شوند و خانواده هایی که اطلاع چندانی از شرایط دوران بلوغ فرزند خود ندارند با ظهور علایم بلوغ در فرزند خود دچار اضطراب می شوند و این دگرگونی ها ممکن است به نحوی باشد که به توانایی والدین در برخورد با نوجوان خود لطمه بزند.

برای مثال ممکن است والدین به محدودسازی فرزندان خود بپردازند که این موضوع زمینه ساز ایجاد تعارض بین والدین و فرزندان خواهدشد.

خانواده ها باید آگاه باشند که دوران بلوغ فرزندشان تنها دوره گذر برای نوجوان نیست بلکه دوره تحول در نظام خانواده است.

نوجوانان در دوره بلوغ درصدد دست یافتن به دو هدف، یعنی کشف هویت و درک صمیمیت هستند،لذا نوجوانانی که ازطرف والدین هم حمایت می شوند و هم طعم استقلال را می چشند قطعا بلوغ را درمحیطی باز و با آزمون و خطا، اما در آغوش خانواده تجربه می کنند.

داشتن یک خانواده با ثبات و پشتیبان ماجراجویی نوجوان قطعا برای نوجوان بسیار بااهمیت است ،چراکه می داند خانواده برای او ساحل امنی است که می تواند در زمان نیاز به ان پناه ببرد.در همین حال است که نوجوان هویت شخصی خود را می سازدو در عین حال احساس تعلق به خانواده را نیز درک می کند. لازم است خانواده ها با رجوع به متخصصین حوزه سلامت روان اطلاعات علمی و لازم را دریافت کنند تا بتوانند نیاز فرزندان به محبت و حمایت را دراین دوره حساس مورد توجه قرار دهند و فرزندان انها این دوره را به خوبی سپری کنند و به جوانانی سالم و بالغ بدل شوند.

         

          دکتر علی محمدی

متخصص روانپزشک و عضو هیات علمی

 گروه روانپزشکی  دانشگاه علوم پزشکی

  • گروه خبری :
  • کد خبری : 109566
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید