• 1403/04/17
  • - تعداد بازدید: 61
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده پزشکی شیراز

اهمیت مزاج شناسی در طب ایرانی قسمت اول

 

مزاج شناسی علمی بسیار وسیع و گسترده ، برای تشخیص و درمان مشکلات جسمی و روحی است، هر فرد بر اساس مزاج خود دارای ویژگی‌ها و شخصیت‌های خاصی است

مزاج شناسی ، یکی از مهمترین  اصول حفظ تندرستی است. که به بررسی مزاج یا میزان تعادل عناصر مختلف در بدن انسان می پردازد. انواع مزاج هادر طب سنتی ایرانی ، به دسته های مزاج گرم و تر، مزاج سرد و تر(بلغم) مزاج سودا و مزاج صفرا  تقسم میشوند .

در این بخش به تعریف  و شناخت مزاج گرم می پردازیم.

افراد با مزاج گرم دارای جسمی درشت اندام، پوست سرخ و سفید با موهای پر پشت ، نبض پر و قوی و خواب خوب دارند. این افراد تحمل کم خوابی و گرما و سرمای زیاد دارند به شیرنی جات و ترشی جات علاقمند هستند .

افراد با طیع گرم و تر،شجاع ، جسور، پیشرو و رهبر گروه هستند این افراد انسان های آرامی هستند ولی در زمان عصبانیت رفتارهای مخاطره آمیزی دارند.

افرادای که دارای مزاج گرم و تر هستند استعداد بیماریهای سردرد، پر خوابی، چاقی

تپش قلب،سکته و فشار خون را دارند.

برای مزاج گرم و تر و دوری از بیماریها می توان تدابیری از جمله :استفاده مساوی میوه جات با سبزیجات و گوشت، مناسب بودن مصرف غذاهای دریایی ، پیاده روی یا دویدن صبحگاهی(15-30دقیقه)، 6-7 ساعت خواب شبانه، نیم ساعت چرت استراحت بعد غذا، استفاده از غذا با فیبر بالا ، پرهیز از هوا و فعالیت های افزایش  دهنده گرمی و تری (پرهیز از نگرانی،خشم و هیجان زیاد، پرهیز از مصرف مستمر و زیاد غذاهای گرم و تر

 اگر شما فردی با مزاج دموی یعنی طبع گرم و تر هستید، می‌توانید با اصلاح برنامه غذایی و استفاده از گیاهان و عرق های گیاهی و خوراکی های طبیعی طبع خود را به سمت معتدل شدن ببرید و میزان دما در بدن خود را  کنترل کنید.

               دکتر جعفر ابوالقاسمی

متخصص طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری :
  • کد خبری : 104920
کلیدواژه