دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
خواص پونه از نگاه طب سنتی
. این گیاه در خاک های مرطوب و غنی از مواد آلی مانند کود برگ به خوبی رشد می کند.
یکی از گیاهانی که در خانواده این گیاه هست، پونه کوهی. پونه کوهی هم از گیاهان خانواده نعنائیان است و خوردن آن به تنهایی، بسیار گرمی بخش بوده و تعریق را افزایش میدهد.
فیبر موجود در این گیاه به درمان یبوست و سلامت رودهها کمک میکند و جذب عناصر غذایی از روده را هم بهبود میبخشد.
پونه کوهی همچنین میتواند به حفاظت از بدن در مقابل ویروس سرماخوردگی یا آنفلوآنزا کمک کند زیرا مصرف آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
در شروع سرماخوردگی که سردی و رطوبت در بدن غلبه پیدا کرده، مصرف جوشانده پونه کمک بسیار زیادی به درمان بیماری میکند، اما در صورتی که سرماخوردگی همراه با تب شدید و عفونت باشد مصرف پونه توصیه نمیشود.
این گیاه دارویی آرامکننده اعصاب هم هست ضمن آنکه میتواند درد معده و بیاشتهایی را تسکین میدهد و احساس سنگینی در معده و یا ترشکردن بعد از صرف غذا را برطرف میکند.جویدن آن برای برطرف کردن سکسکه بسیار مفید است.
باید توجه داشت که افرادی که به گیاهان خانواده نعناع حساسیت دارند، از پونه کوهی استفاده نکنند؛ زیرا باعث تشدید آلرژیشان میشود.
دکتر محمد ابراهیم زحلی نژاد متخصص طب ایرانی هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
نظر دهید