دانشکده پزشکی شیراز
مراقب سلامت گوارش کودکان در فصل بهار باشیم
بهار فصل میوههای خوشمزه و پرطرفداری مثل چغاله بادام، توتفرنگی و گوجهسبز است.
این میوهها اگرچه سرشار از ویتامینها و آنتیاکسیدانها هستند، اما مصرف بیشازحد یا نادرست آنها میتواند باعث بیماری و مشکلات گوارشی در کودکان شود.
چغاله بادام و گوجهسبز بهدلیل داشتن طبع سرد و فیبر بالا، ممکن است موجب دلدرد، نفخ، اسهال یا حتی تهوع شوند.
میوه توتفرنگی نیز در برخی کودکان میتواند حساسیت یا واکنشهای پوستی و گوارشی ایجاد کند.
برای پیشگیری از مشکلات گوارشی با مصرف میوه های بهای ، توصیه میشود این میوهها را بهتدریج و در مقدار کم وارد رژیم غذایی کودک کنید،
حتماًمیوه ها را را خوب بشویید و از میوههای سالم و با کیفیت استفاده کنید.
از مصرف میوههای کال یا خیلی ترش برای کودکان خردسال پرهیز شود و در صورت بروز علائمی مانند دلدرد، اسهال یا بیاشتهایی، حتماً با پزشک مشورت شود. تنوع و تعادل در مصرف میوهها، کلید حفظ سلامت دستگاه گوارش است.
دکتر محمود حقیقت
فوق تخصص گوارش کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
نظر دهید