• 1403/08/01
  • - تعداد بازدید: 42
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مصرف الکل و تاثیر آن بر بدن

الکل از آن دسته نوشیدنی‌هایی است که مصرف آن معایب زیادی برای افراد به همراه دارد و بسیاری از افراد در جامعه امروزه به اختلال مصرف الکل مبتلا هستند. حتی مصرف کم الکل نیز می‌تواند باعث ایجاد یک سری بیماری خاص مانند سرطان‌های مختلف شود.

 الکل باعث کاهش فعالیتی از ریه‌ می‌شود که وظیفه حفظ پاکیزگی ریه‌ها و جلوگیری از ورود ذرات مضر و میکروب‌ها به دستگاه تنفسی را دارند. این موضوع می‌تواند منجر به افزایش خطر عفونت‌های تنفسی، از جمله عفونت‌های ریه و علائمی مانند سرفه و آسم شود.

آسم یک بیماری تنفسی است که با تورم و التهاب مجاری تنفسی و علائمی مانند سرفه، تنگی نفس و انسداد مواجه می‌شود. مصرف الکل می‌تواند عوارض آسم را شدت بخشد و باعث افزایش حملات آسمی در افراد  مصرف کننده الکل می شود.

الکل می تواند روی قلب و ریه ها اثر بگذارد. کسانی که زیاد الکل مصرف می کنند بیشتر در خطر مشکلات قلبی خواهند بود. زنانی که از نوشیدنی های الکلی استفاده می کنند نسبت به مردان احتمال بیشتری در ابتلا به مشکلات قلبی خواهند داشت.

مصرف الکل، سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و باعث کاهش توانایی بدن در مقابله با عفونت‌ها و التهابات شود.

الکل می‌تواند تأثیرات مخربی بر روی غده های تنظیم کننده استرس مانند غده هیپوفیز و غده آدرنال داشته باشد که منجر به اختلال در ترشح هورمون های استرس مانند کورتیزول شود و عوارضی مانند اضطراب، افسردگی و بیماری های اعصاب را به همراه داشته باشد.

مصرف الکل باعث  می شود انتقال دهنده های عصبی  اطلاعات را به مغز  کندتر منتقل می کند . الکل تولید دوپامین را افزایش می دهد  این هورمون به طور  کاذب، سرخوشی  را در بدن ایجاد می کند و ایجاد تعادل در بدن را مختل می کند و مصرف مداوم آن، ساختار مغز را تغییر میدهد و باعث میشود کارکرد  مغز مختل میشود

 

نوشیدن الکل می تواند به بافت هایی در مسیر گوارشی آسیب زده و مانع از هضم شدن غذا در روده ها و جذب مواد غذایی و ویتامین ها می شود. در نتیجه سوء تغذیه را ایجاد خواهید شد.

مصرف الکل باعث کم شدن آب بدن میشود و علایمی مانند ،سردرد،اسهال،حالت،تهوع،خستگی،بالا رفتن ضربان قلب، خشکی دهان و چشم ها،مشکل در تمرکزو بی قراری را ایجاد می کند.

استمرار بر نوشیدن الکل،  به شدت سیستم ایمنی طبیعی بدن را کاهش می دهد این امر مبارزه با میکروب ها و ویروس های مهاجم را برای بدن دشوارتر می کند و عامل فزاینده ای برای ابتلا به بیماری های بسیاری به حساب می آید.

             دکتر "سید حسام الدین نبوی زاده"

فوق تخصص آسم و الرژی و عضو هیات علمی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • گروه خبری :
  • کد خبری : 111306
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید