متن استاتیک شماره 54 موجود نیست

 

معرفی گروه :


اورولوژی یکی از رشــته های تخصصی پزشــکی است که فقط دارندگان مدرک پزشــکی عمومــی در آن پذیرفتــه می شوند . اورولوژی علم شناخت و درمان اختلالات ، ناهنجاری ها و بیماری های سیستم ادراری- تناسلی در جنس مذکر ، سیستم ادراری در جنس مونث ، نازائی و اختلالات جنسی و روش های پیشگیری در مردان ، بیماری های آدرنال و ارگان های رتروپریتونئال در هردو جنس است.

 دوره تخصص اورولوژی در این دانشگاه ۴۸ ماه است تا ۵۴ ماه قابل تمدید است .

 

تاریخچه ای کوتاه از ارولوژی ( جراحی کلیه و مجاری ادراری ، تناسلی )

 

شروع کار در رشته ارولوژی تقریبا همزمان با کار بالینی در دانشکده پزشکی شیراز حدود سال ۱۳۳۰ و توسط جراحان عمومی آن زمان بود، دراین میان باید از مرحوم دکتر حسین علی فاتح نژاد که فارغ التحصیل پزشکی از دانشگاه تهران و متخصص جراحی عمومی- ارولوژی از کشور فرانسه بود نام برد. وضع فعالیت در رشته ارولوژی و دراین دانشگاه تا سالهای ۱۳۴۰ خورشیدی تقریبا به همین منوال بود تا اینکه بتدریج دانشکده پزشکی در بطن گروه جراحی عمومی فارغ التحصیلانی در این رشته از آمریکا بخدمت گرفت و در دو بیمارستان سعدی( شهید فقیهی فعلی) و نمازی مشغول خدمت شدند که در این میان باید از دکتر محمد سنادیزاده و مرحوم دکتر روح اله کدیور و دکتر کانون آمریکایی نام برد.

آقای دکتر محمد سنادیزاده در سال ۱۳۴۷ اولین مورد پیوند کلیه در ایران و خاورمیانه و شاید آسیا از دنور زنده در بیمارستان نمازی شیراز با موفقیت انجام داد و دوسال بعد مرحوم دکتر روح اله کدیور اولین مورد پیوند کلیه از کاداور در ایران بانجام رسانید. این موفقیتها در شرایطی بود که همودیالیز در اختیار نداشته و داروهای ایمنوسوپروسیو وضع کنونی نداشت.

تاسیس بخش ارولوژی و پذیرش دستیار به سال ۱۳۵۱ برمیگردد که بخش ارولوژی بعنوان شعبه ای از گروه جراحی با گرفتن یک دستیار در سال شروع شد و در این زمان اساتید بخش مرحوم دکتر روح اله کدیور و مرحوم دکتر پرویز جواهری بوده که هر دو فارغ التحصیل ارولوژی از آمریکا بودند.

در سالهای کمی قبل از انقلاب دکتر عبدالعزیزخضری و دکتر احمد کسرائیان بترتیب فارغ التحصیل و متخصص از انگلستان و آمریکا بجمع این بخش پیوستند و برنامه آموزشی و تربیت دستیار روند بهتری یافت اما دیری نپائید که در سالهای انقلاب و بعد از انقلاب اسلامی ، در اوائل جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بخش ارولوژی دچار تنش مجدد گردید. از یکطرف دکتر کسرائیان ، دکتر کدیور و دکتر حلیم ایران را ترک کردند و از طرف دیگر جنگ تحمیلی موجب افزایش بار درمانی شده بود که در این برهه زمان با تلاش و سخت کوشی یک دو نفر باقیمانده و در حقیقت استقامت و پایداری دکتر خضری بخش را اداره و دستیاران در حین تحصیل را فارغ التحصیل نموده و باستخدام بخش ارولوژی در آورد و دوباره بخش سروسامانی گرفت . بتدریج از بین فارغ التحصیلان ارولوژی زبده داخل کشور افرادی بجمع هیات علمی پیوسته و مشکلات کادر هیات علمی بکلی حل شد.

تا سال ۱۳۸۵ بخش ارولوژی بر حسب سیاست کلی دانشگاه و طبق استاندارهای جهانی و دانشگاههای معتبر و معروف دنیا هنوز شعبه ای از گروه جراحی بود اما در همین سال روند ارولوژی در این دانشگاه تغییر یافت و مشابه بقیه مراکز دانشگاهی ایران به صورت یک گروه مستقل و جدا از گروه جراحی در آمد.

گروه ارولوژی دارای ۱۳ عضو هیئت علمی تمام وقت جغرافیایی است که شامل ۲ استاد ، ۵ دانشیار و ۶ استادیار میباشد. از میان همین اساتید ۹ نفر آنها نیز دارای مدرک فلوشیپ می باشند. انتخاب این اساتید از بین بهترین و شریفترین فارغ التحصیلان داخل بر طبق ضوابط علمی  دنیا بوده است.

درتوانمندی اساتید این بخش همین بس که بسیاری از اعمال جراحی جدید انجام شده در این مرکز اولین بار در ایران- منطقه و در مواردی مانند جایگزینی مثانه اولین بار در آسیا بوده است.

تعداد فارغ التحصیلان این مرکز بیش از ۱۵۰ نفر و سالیانه بین ۵ تا ۶ دستیار میگیرند. بسیاری از  فارغ التحصیلان ارولوژی این مرکز در دانشگاههای بزرگ داخل در سمت عضو هیات علمی بوده ودر مواردی چند در دانشگاههای معتبر دنیا ( آمریکا) عضو هیات علمی هستند.

اساتید این بخش در چهار مرکز پژوهشی مصوب و بخش Animal lab به جد فعالند.

معاون آموزشی گروه آقای دکتر علی آریافر و معاون پژوهشی آقای دکتر علیرضا امین شریفی که در حال حاضر جهت گذراندن دوره ی دو ساله Clinical Fellowship در آمریکا شروع به فعالیت کرده اند و سرکار خانم دکتر زهرا جهان آبادی به جایگزینی ایشان هستند. ریاست بخش ارولوژی در بیمارستان نمازی آقای دکتر مهدی صالحی پور و در بخش شهید فقیهی آقای دکتر داریوش ایرانی است. تعیین این دو بمنظور تقسیم کار و مسئولیت پذیری بیشتر و ارتقاء بخش است.

آقای دکتر محمدمهدی حسینی رئیس بخش فلوشیپ اندویورولوژی و دکتر شهریار ضیغمی رئیس بخش فلوشیپ انکوارولوژی است.

آموزش دانشجویان پزشکی شامل آموزش درمانگاهی، کنفرانس توسط اساتید، روند بخش، آموزش عملی در حد پرآپ و پست آپ، فولی گذاری، پانسمان در مواردی بخیه زدن هم با استفاده از وسائل سمعی بصری و در بخش دموستراسیون و انجام عملی آن در بیمارستان نمازی و شهید فقیهی و درمانگاههای مربوطه صورت می گیرد و آخر هر بخش امتحان لازم گرفته می شود.

در نوآوریی که در حیطه یوروانکولوژی، یورواندولوژی و آندرولوژی و اعمال جراحی ناتوانائی جنسی مردان پیشرفتهای زیادی داشته ایم و از نظر کمی و مقایسه با دانشگاههای بزرگ کشور جایگاه بالائی داریم و بورد تخصصی این را می داند و در آخرین ارزیابی که از بخش های ما انجام گرفت تعداد با کیفیت اعمال انکویورولوژی را معادل تعداد این اعمال در مجموع سه دانشگاه تهران شهید بهشتی و ایران دانستند. درباره آندرولوژی نیز ارتباطی که این بخش با یکی از مراکز خوب اروپا دارد و در رفت و آمدهای اینجا و آنجا شروع خوبی داریم و آن انجام اعمال جراحی در ناتوانی جنسی است، که چند مورد شروع و انجام شده است. لازم است زیر ساخت آن بهتر شود تا مرکزی برای این گونه اعمال جراحی باشد و نیز در مورد ناباروری مردان بخش شرکت فعال دارد و در صدد آنیم که در آن پیشرفت شایانی داشته باشیم.

توضیحات تکمیلی:

این بخش در سطح علمی پذیرای کارورزان ، کارآموزان و دستیاران تخصصی و فلوشیپی می باشد. همچنین درسطح درمانی درصد قابل توجهی از بیماران جنوب کشور به مراکز فعال این گروه ارجاع داده می شوند.