• 1403/11/29
  • - تعداد بازدید: 16
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده پزشکی شیراز

چاقی و نقش آن در بیماریهای قلبی

 

هنگامی که اندازه و تعداد سلول‌های چربی در بدن افزایش یابد؛ چاقی رخ می‌دهد. یکی از معیارهایی که برای اندازه‌گیری چاقی به کار می‌رود؛ شاخص توده بدنی (BMI) نامیده می‌شود BIM  بین 20 تا 25  معمولی و  BMI بین 25تا 30 چاقیاین عدد   بین 30تا 35به بالا چاقی شدید  و BMI بالای 35 چاقی بیمارگونه است.  

افراد با مقدار BMI بالا، در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند. این در حالی است که افراد با شاخص توده بدنی سالم، کمتر از افراد دیگر به این بیماری‌ها دچار می‌شوند.

چربی به صورت همیشگی در لابلای احشای شکمی و لگن و همچنین در زیر پوست تجمع پیدا می کند چاقی شکمی باعث عوارض قلبی میشود.

افزایش حجم چربی در بدن، حجم خون را نیز افزایش می‌دهد. بنابراین قلب برای کنترل گردش خون، باید ضربان بیشتری انجام دهد. این اضافه کاری ساختار این ماهیچه را تغییر می‌دهد.

داشتن تحرک بالا و دریافت کالری‌های غذایی کمتر می‌تواند به شما کمک کند که وزن خود را در درازمدت پایین نگه دارید.

افراد مختلف ازنظر مقدار تحرک فیزیکی لازم برای کنترل کردن وزنشان، با یکدیگر تفاوت دارند. بسیاری از افراد می‌توانند با انجام 150 تا 300 دقیقه (2 ساعت و نیم تا 5 ساعت) فعالیت بدنی با شدت ملایم در هفته، مانند پیاده‌روی سریع، وزن خود را در حد سالم نگه دارند

کاهش وزن، در عملکرد قلب تاثیر مثبتی دارد. رگ‌های خونی، خون مورد نیاز قلب را برای پمپاژ تامین می‌کند. چنانچه اضافه وزن داشته باشید، چربی بیشتری در این نواحی وجود دارد و منجر به مسدود شدن رگ و حمله قلبی خواهد شد.

برای اینکه وزن متعادلی داشته باشید و بتوانید از بیماری‌های خطرناک از قبیل مشکلات قلبی جلوگیری کنید، باید سبک زندگی و رژیم غذایی خود را تغییر دهید.

پروفسور «جواد کجوری» متخصص قلب و فوق تخصص کاردیولوژی تهاجمی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و رویدادها
  • کد خبری : 118487
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید