اهداف و رسالت های گروه

تعریف

بیوشیمی بالینی علمی است که به بررسی ساختارهای مولکولی و واکنشهای شیمیایی بدن انسان و شناخت ارتباط بین مولکول ها و واکنشها با تشخیص و درمان بیماری ها جهت همکاری با پزشکان می پردازد.

هدف کلی

هدف گروه بیوشیمی بالینی شیراز تربیت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در کلیه مقاطع و رشته ها در زمینه تئوری و مهارتهای عملی بیوشیمی با توانایی تفسیر نتایج آزمایشات بیوشیمی در مطالعات بالینی است.

انتظار میرود دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی بیوشیمی بالینی نیز طی مجموعه ای از فعالیت های آموزشی و پژوهشی در این رشته با توسعه دانش بیوشیمی و احاطه یافتن به روش های پیشرفته تحقیقاتی و تکنیک های آزمایشگاهی کیفیت آموزش و پژوهش را ارتقا بخشیده و موجب اعتلای نظام آموزش و درمان در سطح جامعه گردند.

اهداف ویژه

فارغ التحصیلان دوره کارشناسی ارشد و دکترای بیوشیمی بالینی قادر خواهند بود به اهداف ذیل در ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی دست یابند :

۱-  توانایی تولید دانش گسترده و دقیق در علم بیوشیمی بالینی در دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی و موسسات وابسته

۲- فعالیت در آزمایشگاه های تشخیص طبی و بیمارستانها و مراکز درمانی جهت بهبود کیفیت زندگی، حفظ سلامت یا کنترل و درمان بیماریها در جامعه

۳- هدایت و همکاری در پژوهش های تیمی با مشارکت سایر حرفه های تخصصی در مراکز تحقیقات و پژوهشکده های مرتبط

۴- انجام مطالعات و پژوهش ها در واحدهای تحقیق و توسعه در مراکزی که منتج به تولید مواد، کیت و تجهیزات آزمایشگاهی میگردد

۵-  فعالیت در مراکز رشد جهت بکارگیری فناوری بومی با هدف کارآفرینی و تولید محصولات بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی

فلسفه

متخصصین این رشته در تعامل با متخصصین بالینی و پزشکان در بهبود سلامت انسان نقش به سزایی دارند و از سوی دیگر در زمینه آموزش و پژوهش نقش آفرینی میکنند. آنها با پژوهشهای بنیادی-کاربردی و مطالعات نظری و عملی، آموزش مداوم و همکاری با دیگر رشته ها در تحقق اهداف فوق در راستای رفع نیاز جامعه می کوشند. ایشان همچنین با پایبندی حرفه ای به تکنیکهای آزمایشگاهی، حفظ نمونه ها و رعایت نکات اخلاقی در نگهداری از نمونه ها در انجام پژوهش های خود کوشا هستند.

دورنما

با توجه به ارتقا کیفیت در برنامه آموزشی و پژوهشی و به کار گیری تکنیکهای آزمایشگاهی و روشهای جمع آوری اطلاعات به روز، امید است دانش آموختگان این رشته بتوانند باعث اعتلای آموزش و اجرای پژوهش های کاربردی و انتشار نتایج آن در نشریات معتبر بین المللی و استفاده از نتایج آن در ارتقاء سلامت جامعه گردند.

رسالت

رسالت این گروه تربیت متخصصین بیوشیمی بالینی با قابلیت تفسیر تستهای آزمایشگاهی، انجام فعالیت در بخش تحقیق و توسعه، برقراری ارتباط با صنعت، آموزش آکادمیک و مشاوره در تشخیص بیماریها با منشا بیوشیمیایی است تا بتوان با استعانت از درگاه الهی و تلاش پژوهشگران این رشته جهت ارتقاء سلامت جامعه و بهبود کیفیت تشخیص و درمان بیماریها گام برداشت.