معرفی گروه :
گروه پوست بیمارستان شهید دکتر فقیهی از سال ۱۳۵۳ فعالیت خود را در خصوص ارائه خدمات درمانی به بیماران مبتلا به انواع بیماری های پوستی از قیبل سرطان های پوستی ، بیماری های بافت همبند ، بیماری های عفونی و غیر عفونی پوست ، بیماری های خود ایمنی تاولی و غیر تاولی و دیگر بیماری های پوستی به جز سوختگی آغاز نمود . این گروه فعالیت خود را در زمینه آموزشی و درمانی در قالب بخش و درمانگاه پوست ارائه می دهد . بخش بستری بیماران پوستی دارای تعداد ۲۴ تخت و بخش سرپایی آن شامل اطاق های معاینه، اتاق بیوپسی ، اتاق لیزر ، کرایو تراپی و نور درمانی می باشد.این گروه با حضور دستیاران پوست و دانشجویان رشته پزشکی و با نظارت اساتید پوست در حال ارائه خدمات درمانی به بیماران می باشد .
این گروه علاوه بر فعالیت های آموزشی و درمانی ، در زمینه پژوهشی نیز فعال می باشد و با مشارکت با مرکز تحقیقات مولکولی پوست ، طرح های تحقیقاتی زیاد را به اجرا گذاشته و امید است دستاوردهای آن به تشخیص و درمان بیماری های پوست کمک کند .
بخش پوست دانشگاه علوم پزشکی شیراز درسال ۱۳۵۳ تاسیس و هم اکنون دارای ۷ عضو هئیت علمی و ۳۰ دستیار و دو عضو هیات علمی درمانی می باشد. بخش بستری پوست در بیمارستان شهید فقیهی واقع شده است. درمانگاه های پوست واقع در بیمارستان شهید فقیهی، بیمارستان مادر و کودک و درمانگاه امام رضا (ع) می باشد. امکانات آموزشی گروه شامل اتاق کنفرانس ، اتاق اساتید ، اتاق اعمال جراحی کوچک و سرپایی ، بخش لیزر ، واحد کرایوتراپی ، بخش نور درمانی ، اتاق پاتولوژی ، کتابخانه ، اتاق دستیاران ، اتاق فتو فایندر و تریکوسکوپی ، اتاق کامپیوتر به همراه کلیه وسایل مربوطه در بیمارستان شهید فقیهی و درمانگاه امام رضا مستقر می باشند.
به علاوه تست های تشخیصی و درمانی مختلف از جمله پچ تست ، انواع لیزرهای الکساندریت ، دیوید ، CO۲, Q-switched ,IPL,RF ، بیوپسـی های پوست و ناخن، گرافت و انواع فلاپ های پوستی ،جراحی های ناخن ، ایمونوتراپی ،میکرونیدلینگ ،تزریق بوتاکس و فیلر ، تزریق چربی ، ساب سیژن ، بلفار وپلاستی ، پیلینگ ، کاشت مو ، مزوتراپی ،کربوکسی تراپی ، پلاسماجت و سایر روش های نوین درمانی توسط اساتید و دستیاران این گروه انجام می شود .
تاریخچه گروه:
بعد از توافق بین دانشگاه لندن و شیراز اولین دستیار این رشته دکتر منوچهر سدیفی جهت گرفتن دیپلم درماتولوژی و گذراندن دوره های مربوطه به آن دانشگاه اعزام گردید . در بازگشت ابتدا در بیمارستان نمازی با داشتن یک اتاق و دو تخت آموزشی فعالیت بخش شروع و سپس در بیمارستان حافظ ادامه یافت و سپس با حضور چندین نفر از اساتید دانشگاه لندن و لیورپول و پذیرش دستیاران علاقمند به رشته پوست مثل دکتر بهزاد پرهیزگار، دکتر محزون و دکتر نیک پور عملا گشترش یافت .
دکتر سدیفی به عنوان مسئول و سرپرست بخش ، کار را به عهده گرفته و به تدریج با کمک مسئولین وقت با خرید وسایل مورد احتیاج به گسترش بخش پرداخت و با افزایش علاقمندی دستیاران به تدریج در طی سالیان متمادی در حدود ۱۳۰نفر متخصص از این بخش فارغ التحصیل شدند که در ایجاد بخش های پوست دانشگاه بندرعباس ، بوشهر ، کرمان ، یاسوج ، فسا ، جهرم ، ساری ، گرگان ، اهواز ، اصفهان ، همدان ، قزوین و زاهدان مساعدت نموده اند .
از بین افراد فارغ التحصیل تعدادی در بخش پوست شیراز به انجام وظیفه پرداختند از جمله آقای دکتر نامیان ، آقای دکتر سلمان پور، خانم دکتر عماد، آقای دکتر بصیرت مند ، خانم دکتر جوبه ، خانم دکتر دستغیب، آقای دکتر هنجنی ، خانم دکتر جوکار ،خانم دکتر سپاس خواه ، خانم دکتر ناصری ، آقای دکتر نمازی ، آقای دکتر آقایی ،خانم دکتر صاکی ، آقای دکتر قهارترس و خانم دکتر ساداتی. البته همیشه سعی شده از بین افراد متقاضی در گسترش کار بخش پوست از افراد ذیصلاح استفاده شود .
به تدریج تدریس بیماری های پوست در برنامه دانشکده پزشکی وارد و دانشجویان پزشکی ، اکسترن ها (به صورت واحد اجباری) و اینترن ها ( به صورت واحد انتخابی ) به طور مرتب در هر ماه نزدیک به ۲۰ تا ۳۰ نفر در بخش به یادگیری رشته پوست می پردازند .
همچنین دستیاران اطفال و پزشکی خانواده، جراحی فک و صورت، بیماری های دهان و دندان و دانشجویان رشته قارچ و انگل به صورت دوره های چرخشی در بخش پوست شرکت می کنند. در طی این سالیان فعالیت های مختلفی چه در زمینه تحقیقات ، چاپ و ترجمه کتب ، بر پایی سمینار ، مقالات علمی متعدد و شرکت در کنفرانس ها ، صورت گرفته و همچنین در طی این سالیان مهمان های متعددی به بخش پوست دعوت شده اند. هم چنین تعداد زیادی از دستیاران افتخار به دست آوردن رتبه های برتر بورد تخصصی پوست را در سطح کشور داشته اند .
تعداد بسیار زیادی از پایان نامه های گروه پوست به صورت مقالات معتبر در بهترین ژورنال های پوست به چاپ رسیده اند . متـذکر می گردد که تا سال ۱۳۷۵ بخــش پوســت زیر مجموعه ای از گروه داخلی محسوب می گردید که خوشبختانه با پیگیری آقای دکتر سلمان پور که از سال ۱۳۷۴ عهده دار ریاست بخش پوست بودند استقلال و گسترش این بخش به عنوان گروه پوست دانشگاه شیراز با موافقت وزیر وقت ممکن گردید .
پیدایش و گسترش انجمن متخصصین پوست فارس نیز با کمک گروه پوست شیراز تسهیل گردید و در حال حاضر جزء انجمن های تخصصی فعال در سطح کشور می باشد که بر کلیه فعالیت های همکاران نظارت و از طرف سازمان نظام پزشکی مسئولیت رسیدگی به امور مربوطه می باشد.