ارتباط با صنعت گروه فیزیولوژی

تاریخچه و معرفی گروه فیزیولوژی :

گروه فیزیولوژی یکی از قدیمی ترین گروه های آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز است . فعالیت آموزشی این گروه از سال ۱۳۲۸ تقریبا همزمان با تاسیس دانشکده پزشکی شیراز آغاز شد . دوره کارشناسی ارشد فیزیولوژی از سال ۱۳۴۹ در گروه راه اندازی گردید و از آن زمان تاکنون ، به طور مستمر در این مقطع دانشجو پذیرفته شده است . با توجه به نیاز کشور و سابقه آموزشی موفق گروه ، دوره دکترای فیزیولوژی از مهر ماه ۱۳۷۸ با پذیرش دو دانشجو شروع گردید و هم اکنون در مجموع ۲۰ نفر در دوره کارشناسی ارشد و دکترای فیزیولوژی مشغول به تحصیل می باشند . در حال حاضر خانواده گروه فیزیولوژی شیراز شامل ۱۰ نفر عضو هیات علمی شامل ۵ استاد ، ۴ دانشیار و ۱ استادیار با مدرک دکتری تخصصی فیزیولوژی است و کارکنان و کارشناسان متعهد و با تجربه ، و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی فیزیولوژی است .

اعضای هیات علمی فعال در ارتباط با صنعت :

فرزانه کتابچی

مرتبه علمی : دانشیار

مدرک تحصیلی : دکترای تخصصی فیزیولوژی

زمینه کاری : تنفس و قلب و عروق

تلفن تماس : ۰۷۱۳۲۳۰۲۰۲۶

پست الکترونیک : ketabchif@sums.ac.ir

رزومه ارتباط با صنعت :

۱.     The evaluation of the biological activity of surfactant produced by Noargen and Tekzima Companies in ADRS induced by Surfactant washout in Wistar rat.

Status : approved

۲.     The evaluation of the biological activity of surfactant produced by Arena Gene Farmed Company in ADRS induced by Surfactant washout in Wistar rat.

Status : in the final approval stage

عکس پرسنلی دکتر فرزانه کتابچی

بدیهی است سایر اعضای این گروه نیز پتانسیل ارتباط با صنعت را دارا می باشند .

معرفی آزمایشگاه های تخصصی :

آزمایشگاه تنفس

به طور کلی آزمایشات ست آپ شده در آزمایشگاه ریه دانشکده پزشکی شیراز شامل آزمایشات محیط in vitro و in vivo تنفس و آزمایشات in vivo سیستم قلب و عروق می باشد . لیست مهم ترین آزمایشات ست آپ شده ی موجود در این آزمایشگاه به شرح زیر می باشد :

• اندازه گیری پارامترهای همودینامیک مختلف مانند فشار شریانی ، مقاومت عروقی و نفوذپذیری مویرگی و میزان تبادل گازهای تنفسی و میزان آزاد شدن مواد واسطه ی مختلف در سیستم ریه ایزوله موش صحرایی و خرگوش ( تنها مرکز این مطالعات در ایران )
  • ثبت عملکرد انقباضی و الکتریکی قلب راست و چپ در محیط داخل بدن همزمان با کانول گذاری شریان و ورید فمورال ، ثبت فشار خون شریانی با سیستم پاورلپ
  • القا مدل stroke در موش صحرایی جهت بررسی اثرات ایسکمی مغزی بر عملکرد سیستم تنفس
  • القا اختلالات کبدی سیروز و هیپرتانسیون ورید پورت در موش صحرایی جهت بررسی اثرات بیماری های کبدی در عملکرد سیستم تنفس و قلب و عروق
  • القا شوک هموراژیک در حیوان بیهوش و حیوان هوشیار به همراه یا بدون آسیب بافتی به عنوان مدل تروما و بررسی مکانیسم های درگیر آن
  • القا هیپرتانسیون یک کلیوی و دو کلیوی گلدبلات و بررسی اثرات آن بر سیستم تنفس
  • برداشتن تخمدان و القا منوپوز در موش صحرایی
  • اندازه گیری های واسطه های التهابی و بیوشیمیایی مانند اندازه گیری MDA ، متابولیت های NO ، سیتوکائین های التهابی و ... در پلاسما ، مایع لاواژ شده از ریه ( BAL ) و بافت ها
  • بررسی پارامترهای مکانیکی ریه مانند کمپلیانس ریه ، تعداد تنفس در دقیقه ، عمق تنفس