عکس پرسنلی دکتر حمیدرضا فرپور

دکتر حمیدرضا فرپور

مدیر گروه طب فیزیکی و توانبخشی

پیام مدیر گروه :

گروه طب فیزیکی و توانبخشی یکی از گروه های آموزشی دانشکده پزشکی می باشد.

تخصص طب فیزیکی و توانبخشی یکی ازتخصص های رشته پزشکی است که اولین دوره دستیاری آن در ایران سال ۱۳۶۱ در دانشگاه علوم پزشکی شیراز راه اندازی گردید.

تخصص طب فیزیکی و توانبخشی در تشخیص و درمان بیماران با سنین مختلف در سه موضوع فعالیت دارد :

- تشخیص و درمان بیماریهای عضلانی و اسکلتی و سندرم درد

- الکترودیاگنوز

- توانبخشی بیماران با نقایص (impairment )  فیزیکی

متخصصین توانبخشی پزشکانی هستند که برای تشخیص و درمان و تنظیم بهترین برنامه درمانی توانبخشی برای بیماران عضلانی اسکلتی  تخصص یافته اند . علم توانبخشی علاوه بر استفاده از ابزارهای معمول پزشکی از عوامل فیزیکی و ورزش های درمانی در پیشگیری ، تشخیص و درمان و توانبخشی بیماری هایی که ایجاد درد ، نقص و ناتوانی می کنند نیز استفاده می کند .

در این گروه تربیت دستیاران متخصص مربوطه و آموزش دانشجویان پزشکی و  انجام پژوهش و تحقیق در زمینه طب فیزیکی و توانبخشی ، و نیز ارائه درمانگاه های مربوطه و بخش بستری با وظیفه تشخیص و درمان بیماران عضلانی اسکلتی و اعصاب محیطی را بر عهده دارد و متخصصین این رشته انواع تست های الکترودیاگنوز و نیز توانبخشی بیماری های گوناگون و همچنین تجویز اندام های مصنوعی و وسائل کمکی و به علاوه پاسخ به مشاوره های دیگر گروه های تخصصی پزشکی را انجام می دهد .