۱- مدت تحصیل دوره پزشکی چند سال میباشد ؟

حداکثر مجاز تحصیل در دوره دکتری عمومی پزشکی ۱۰ سال می باشد که ۵ سال آن مربوط به مراحل اول و دوم (مقطع علوم پایه و فیزیوپاتولوژی) و ۵ سال باقی مانده به مراحل سوم و چهارم (کارآموزی و کارورزی) اختصاص دارد. طول مدت تحصیل در دوره علوم پایه ۵ ترم معادل ۲ سال و نیم است که در پایان این مقطع از کلیه دانشجویان امتحان جامع علوم پایه بعمل می آید .

۲-  شرایط شرکت درامتحان جامع علوم پایه چیست ؟

شرط شرکت در امتحان جامع علوم پایه،‌ قبولی در کلیه درس های مرحله اول (دروس اختصاصی و عمومی علوم پایه) و کسب میانگین کل ۱۲ از این مرحله است. با این حال در شرایطی دانشجو می تواند با۲ واحد درسی( فقط عمومی) در امتحان جامع علوم پایه شرکت کند. (اجرا از اسفند ۹۲)

۳- شرایط تغییررشته چیست ؟

دانشجویان دوره دکتری پزشکی در طول دوران تحصیل خود، در صورت داشتن شرایطی به شرح زیر و موافقت دانشگاه مربوط، میتواند به رشته دیگری در همان گروه آموزشی تغییر رشته دهد

•  ادامه تحصیل متقاضی در رشته قبلی از نظر مقررات آموزشی بلامانع باشد
  • حداقل ۶/۱ و حداکثر ۳/۱ واحد کل دوره را گذرانده باشد
  • نمره آزمون ورودی متقاضی از نمره آزمون پائین ترین فرد پذیرفته شده در سهمیه و رشته مورد تقاضا در همان سال کمتر نباشد.

۴- شرایط انتقال چیست ؟

انتقال به معنی تغییر محل تحصیل دانشجو از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر در همان رشته و همان مقطع تحصیلی است

انتقال دانشجو با توافق دانشگاههای مبدا و مقصد منوط به داشتن شرایط زیر می باشد

• ادامه تحصیل متقاضی در دانشگاه مبداء از نظر مقررات آموزشی و انضباطی بلامانع باشد.
  • متقاضی حداقل دو نیمسال از دوره آموزشی خود را در دانشگاه مبداء گذرانده باشد.
  • واحدهای اختصاصی (پایه اصلی تخصصی)باقیمانده دانشجو انتقالی برای دانشگاه مقصد حداقل نصف کل واحدهای اختصاصی دوره باشد
  • میانگین نمرات دروس گذرانده شده متقاضی حداقل ۱۲ باشد

نمره آزمون ورودی متقاضی از نمره آزمون آخرین فرد پذیرفته شده همان سال رشتة سهمیه مربوط در دانشگاه مقصد کمتر نباشد.

در موارد زیر انتقال دانشجو به محل سکونت دائم خانواده او خارج از شرایط مذکور (ادامه تحصیل متقاضی در دانشگاه مبداء از نظر مقررات آموزشی و انضباطی بلامانع باشد) انجام می شود

شهادت، فوت و یا معلول شدن سرپرست خانواده دانشجو، در صورتی که وی با تشخیص مراجع قانونی به عنوان کفیل خانواده شناخته شود.

معلولیت موثر دانشجو به نحوی که به تشخیص شورای عالی پزشکی به طور مستقل قادر به ادامه زندگی نباشد

• ازدواج رسمی و دائمی دانشجوی دختر که محل تحصیل یا اشتغال شوهر در تهران باشد به تائید مراجع ذیربط
  • انتقال دانشجو به هر یک از دانشگاههای تهران ممنوع است
  • انتقال از دوره های شبانه به روزانه و از دانشگاههای غیردولتی به دانشگاههای دولتی ممنوع است ولی انتقال برعکس آن با موافقت مبداء و مقصد بلامانع است.