سوالات متداول دوره مقدمات بالینی

۱. حداقل نمره برای قبولی در دروس مقدمات بالینی چه نمره ای است ؟

پاسخ : حداقل نمره قبولی برای اکثر دروس ۱۲ می باشد، فقط در دروس فارموکولوژی ۲و ۳ ، اپیدمیولوژی بیماری های واگیر و غیر واگیر، و آمار پزشکی نمره ۱۰ می‌باشد .

۲. حداقل معدل برای عدم مشروطی و امکان اخذ بیش از ۱۴ واحد در ترم بعد چند است ؟

پاسخ : معدل ۱۲ .

۳. دروس ادغام دوره مقدمات  بالینی شامل چه دروسی هستند و نحوه محاسبه نمره نهایی این دروس به چه صورت میباشد ؟

پاسخ : دروس پاتولوژی اختصاصی تئوری ۱و۲، فارموکولوژی ۲و۳، اپیدمیولوژی بیماری های واگیر و غیر واگیر. به این دروس که محتوای آنها در بلاک های متعدد توزیع شده و در طول نیمسال ارائه می شود ، دروس ادغام گفته می‌شود.

برای محاسبه نمره نهایی دروس فوق، مجموع نمرات در بلاک های مختلف جمع و تقسیم بر مجموع تعداد سوالات همان درس در تمامی بلاک ها می شود.

۴. آیا امکان شروع مقطع مقدمات بالینی بلافاصله پس از شرکت و قبولی در آزمون میان دوره علوم پایه وجود دارد؟

پاسخ: خیر، وجود ندارد. با توجه به اجرای سیستم ادغام در برنامه ریزی دروس مقطع مقدمات بالینی، امکان شروع مقطع بلافاصله پس از قبولی در آزمون میان دوره علوم پایه وجود نداشته و دانشجو می بایست مقطع را در اولین نیمسال پس از آزمون شروع نماید.

۵. در هر نیمسال تحصیلی در مقطع مقدمات بالینی امکان حذف چند درس وجود دارد و بازه مجاز برای حذف تا چه زمانی است ؟

پاسخ : حداکثر دو درس است. حداکثر فرصت مجاز حذف درس قبل از برگزاری امتحان درس مورد نظر است .

۶. آیا دروس ادغام را می‌توان حذف کرد ؟

پاسخ : امکان حذف دروس ادغام وجود ندارد.

۷. در صورتی که دانشجو در جلسه امتحان درس اصلی بلاک و یا دروس ادغام یافته غیبت موجه داشته باشد ، امکان شرکت در آزمون مجدد یا حذف درس وجود دارد ؟

پاسخ: درس اصلی آن بلاک پس از ارائه مدارک مستدل (گواهی پزشکی و...) و تایید مرکز طبی دانشجویان و نهایتاً اداره کل آموزش دانشگاه ، حذف خواهد شد. در شرایطی که امتحانات نیمسال به صورت حضوری برگزار گردد ، در صورت غیبت موجه در امتحانات دروس ادغام یک بلاک ، دانشجو می تواند پس از ارائه مستندات لازم، از امکان حضور در امتحان درس ادغام آن بلاک در نیمسال بعدی استفاده نماید.

۸ . امکان اخذ دروس نیمسال دوم مقدمات بالینی در نیمسال اول وجود دارد ؟

پاسخ : خیر

۹ . برای ورود به مقطع استیودنتی چه شرایطی وجود دارد ؟

پاسخ : ۱-کسب حداقل معدل ۱۲ از مجموع نمرات دروس مقدمات بالینی و دروس شناور علوم پایه

۲- گذراندن درس مقدمات پزشکی عملی

۳ - گذراندن کلیه دروس علوم پایه ( من جمله دروس عمومی، دروس شناور، دروس اختیاری و ..)

۴ - داشتن حداکثر یک درس تخصصی دوره مقدمات بالینی

۵- به همراه داشتن دروس شناور ما بین مقدمات بالینی و کارآموزی (فارماکولوژی ۲و۳، و اپیدمیولوژی بیماری های واگیر و غیر واگیر)

نکته: اخذ دروس شناور ما بین مقدمات بالینی و کارآموزی در مقطع مقدمات بالینی الزامی است.

۱۰ .  دروس باقی مانده از دوره مقدمات بالینی در چه مقطعی الزاما باید گذرانده شوند ؟

پاسخ  :اولین نیمسال دوره استیودنتی (امکان حذف درس باقی مانده از مقطع مقدمات بالینی در دوره استیودنتی وجود ندارد).

۱۱.  امکان اخذ دروس مقدمات بالینی به صورت ترم تابستانه در دانشگاه‌های دیگر وجود دارد ؟

پاسخ : امکان اخذ دروس "عقب افتاده و باقیمانده" دوره مقدمات بالینی به صورت ترم تابستان در دانشگاههای دیگر بلامانع می باشد. لازم به ذکر است که دروس مقطع مقدمات بالینی در ترم تابستان در شیراز ارائه نمی شود. لازم به ذکر است امکان شروع مقطع مقدمات بالینی در ترم تابستان (به عنوان مثال پس از قبولی در آزمون میان دوره علوم پایه) وجود ندارد.

۱۲. دروس باقیمانده از مقطع علوم پایه را تا چه زمانی فرصت داریم بگیریم؟

پاسخ: در اولین نیمسال دوره مقدمات بالینی. لازم به ذکر است امکان حذف درس باقی مانده از مقطع علوم پایه در مقطع مقدمات بالینی وجود ندارد،

جهت مطالعه آیین نامه مقطع مقدمات بالینی ( فیزیوپاتولوژی) لینک دانلود را بزنید .