گروه علوم تشریحی یکی از اصلی‌ترین و قدیمی ترین گروه های علوم پایه دانشکده پزشکی شیراز می باشد، که در سال ۱۳۲۸ تاسیس شده است. فعالیت های آموزشی این گروه در زمینه ماکروسکوپیک آناتومی (کالبدشناسی و جنین شناسی انسانی) و میکروسکوپیک آناتومی (بافت شناسی) جهت تمامی دانشجویان رشته های پزشکی و پیراپزشکی می باشد که در قالب واحد های درسی با استانداردهای مناسب و به روز ارائه می شود. همچنین آموزشهای تخصصی از قبیل نوروآناتومی پیشرفته، آناتومی سطحی و مقایسه ای، آناتومی مقطعی و رادیولوژیک، تکنیک های پیشرفته هیستوشیمی و هیستوتکنیک و غیره در به بسیاری از رشته های دستیاری و مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی) ارائه میگردد.

در کنار آموزش، پژوهش رکن اصلی دیگر گروه علوم تشریحی می باشد. زمینه های تحقیقاتی این گروه شامل بیولوژی تولید مثل، علوم اعصاب، سلول های بنیادی جنینی و عصبی، مهندسی بافت، تراتولوژی، محاسبات میکروسکوپی (استریولوژی)، سلول درمانی و ترمیمی، بیوفوتون و گیاهان دارویی و طب سنتی می باشد.

راه اندازی مرکز تحقیقات هیستومورفومتری و استریولوژی، آزمایشگاههای کشت جنین، آزمایشگاه تحقیقات سلول های بنیادی، آزمایشگاه هیستوشیمی، آزمایشگاه مهندسی بافت، آزمایشگاه بیوفوتون، کشت تخمک و بررسی ساختار فوق ریزبینی آن، برگزاری کنگره های سراسری و کارگاه های متعدد، و تألیف کتب آموزشی و پژوهشی متعدد از جمله فعالیت های شاخص این گروه می باشد.

در حال حاضر خانواده گروه علوم تشریحی شیراز شامل ۱۴ نفر عضو هیئت علمی شامل ۵ استاد، ۴ دانشیار و ۵ استادیار با مدرک دکتری تخصصی علوم تشریحی با گرایش های جنین شناسی، بافت شناسی و آناتومی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی علوم تشریحی و کارکنان و کارشناسان با تجربه می باشند.