متن استاتیک شماره 54 موجود نیست

مقدمه:

با وجود پیشرفت های قابل ملاحظه ای که از نظر کمی و کیفی در آموزش انگل شناسی پزشکی و مبارزه با بیماری های انگلی در طی چند دهه اخیر حاصل شده است، اهمیت رشته انگل شناسی پزشکی نه تنها در ایران بلکه در دنیا و به خصوص در کشورهای در حال توسعه در ابعاد دیگری بیشتر شده است. مسایل و مشکلات فنی، اجرایی، اجتماعی-اقتصادی و سیاسی از قبیل پیدایش سویه های مقاوم انگل ها به داروهای ضد انگلی موجود و ناقلین بند پا به حشره کش ها، هزینه سنگین و غیر قابل تحمل تجهیزات، دارو و مواد لازم برای مبارزه با بیماری های انگلی برای کشورهایی که در گیر با این بیماری ها هستند، عدم اطلاع بعضی از ساکنین مناطق بومی، پراکنده شدن آوارگان و مهاجرین کشورهایی که درگیری های داخلی و یا منطقه ای دارند، پیدایش بیماری های نوپدید و بازپدید انگلی، افزایش و در مواردی همه گیری بعضی از بیماری ها مانند سالک و کالاآزار و فاسیولوز و بالا بودن میزان بعضی از عفونت های انگلی مانند ژیاردیوز وتوکسوپلاسموز، ایجاب می کند آموزش انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی در برنامه های آموزشی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور های در گیر با این مسایل بیشتر مورد توجه باشد.

معرفی گروه:

گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی از سال ۱۳۳۴ به عنوان بخشی از گروه میکروبیولوژی در دانشکده پزشکی دانشگاه شیراز آغاز به کار نمود. از سال ۱۳۷۵ این گروه مستقل گردید و تحت نام گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی فعالیت های آموزشی، پژوهشی و تشخیصی خود را شروع نمود. این گروه متولی آموزش دروس مرتبط با انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی جهت دانشجویان کلیه مقاطع تحصیلی دانشگاه علوم پزشکی شیراز می باشد. هم چنین پذیرش و تربیت دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد (M.Sc.) و دکتری تخصصی (Ph.D.) در دو رشته انگل شناسی پزشکی و قارچ شناسی پزشکی، در این گروه انجام می شود.

این گروه به عنوان یک گروه تخصصی، طیف وسیعی از خدمات و آزمایش های تشخیصی تخصصی را همگام با استانداردها و تکنولوژی روز دنیا ارایه می نماید. متخصصین و کارشناسان این گروه قادر به ارایه مشاوره در زمینه های طراحی و اجرای پروژه های تحقیقاتی و  تشخیص عفونت های انگلی و  قارچی بر پایه نیازهای جامعه می باشند. هم اکنون مرکز تحقیقات پایه در بیماری های عفونی وابسته به این گروه در زمینه اپیدمیولوژی، پاتوژنز، تشخیص مولکولی و ژنتیکی عفونت های انگلی و قارچی، و فعالیت های پژوهشی مرتبط با سایر بیماری های عفونی فعالیت می کند.