متن استاتیک شماره 54 موجود نیست

 

آشنایی با کتابخانه شهید دکتر گرکانی نژاد(دانشکده پزشکی)

اسفند ماه ۱۴۰۱

تاریخچه

کتابخانه دانشکده پزشکی در سال ۱۳۲۸ ه . ش در محل دانشکده تاسیس و از سال ۱۳۵۹ به ساختمان فعلی منتقل و نام آن به کتابخانه شهید دکتر گرکانی نژاد تغییر یافت. این کتابخانه در فضایی به وسعت حدود ۱۷۵۰ متر مربع در ۴/۵ طبقه در قالب شش بخش کاری فعالیت دارد. در سال جاری جمعا با ۱۰ نفر کارشناس ارشد، کارشناس و کارمند و نیز با روند رو به رشد بخصوص در قسمت توسعه سیستمهای اطلاع رسانی توانسته است نقش مهمی در ارتقاء سطح علمی دانشگاه ایفا نماید.

 

آمار منابع موجود کتابخانه

 

عنوان

نسخه

کتب لاتین

۵۱۸۲ عنوان/۱۱۲۰۴  نسخه

کتب فارسی

۱۴۵۴ عنوان/ ۳۰۴۰ نسخه

پایان نامه

۱۴۱۳۱ نسخه

سی دی ها

۳۶۶ عدد سی دی کتاب

E-Book

۳۳۵  عنوان/ ۶۸۱ نسخه

 
 

بخش های کتابخانه

کتابخانه از سه بخش اساسی و مهم تشکیل یافته است

۱- بخش خدمات فنی کتابـــداری

۲- بخش خدمات عمومی کتابداری

۳- مرکز اینترنت

اطلاعات طبقات و تلفن  بخشهای مختلف کتابخانه

نام بخش

طبقه

تلفن

مدیریت کتابخانه

۳

تلفن مستقیم:    ۳۲۳۳۳۰۱۷ 

تلفن : داخلی      ۳۲۰۸۴۱۰۵ 

خدمات فنی

۳

بخش سفارش      ۳۲۰۸۴۱۰۹

بخش فهرست نویسی ۳۲۰۸۴۱۰۷

خدمات عمومی

۳

مشاوره اطلاعاتی ۳۲۰۸۴۱۱۲

امانت منابع
۳۲۰۸۴۱۱۰ - ۳۲۰۸۴۱۱۱

۳

اموردفتری    ۳۲۰۸۴۱۰۶                         

۶

پایان نامه    ۳۲۰۸۴۱۱۳

۶

کارگاه کامپیوتر شماره ۱

۶

کارگاه کامپیوتر شماره ۲

مرکز اینترنت

۶

واحد بانوان   ۳۲۰۸۴۱۱۴

۶

واحد آقایان   ۳۲۰۸۴۱۱۵

 

بخش خدمات فنی کتابداری

از دو بخش سفارش و بخش فهرست نویسی و آماده سازی مــواد تشکیل شده است که عمده فعالیت آنها سفارش و آماده سازی مواد کتابخانه ای میباشد. فرآینـــد سفارش مقاله از طریق الکترونیک و مراجعه به وب سایت کتابخــانه https://med.sums.ac.ir/libraary بصورت غیر حضوری امکان پذیر می باشد .

 

بخش خدمات عمومی

 

بخش مشاوره اطلاعاتی (طبقه سوم ): این بخش از سال ۱۴۰۱ در طبقه سوم کتابخانه با هدف پاسخگویی به سوالات کاربران در زمینه های مختلف به صورت حضوری و آنلاین راه اندازی گردید.

بخش امانت (طبقه سوم ) : بازیابی کتب چاپی و الکترونیکی از طریق جستجو  در نرم افزار کتابخانه (کوها) توسط کتابداران بخش امانت انجام می پذیرد . مدت امانت منابع این بخش جهت کتابهای غیر رزرو ، دو هفته و کتابهای رزرو برای مدت بسیار محدود تر می باشد . طبق آیین نامه های کتابخانه های دانشگاه ، منابع مرجع ،همچون فرهنگ های لغات ، دایره المعارفها و ... امانت داده نمی شود و مطالعه منابع فوق فقط در محیط کتابخانه میسر می باشد . عدم بازگشت به موقع کتاب  توسط کاربران ، جریمه نقدی راشامل خواهد شد. با توجه به تجهیز این بخش به سیستم ایمنی (Gate)، فرآیند خروج کتاب و غیر فعال نمودن آن جهت انجام فرآیند امانت الزامی می باشد . این بخش از مهرماه ۱۳۸۷ به صورت قفسه باز اداره می گردد. پیرو حمایت های مسیولین محترم دانشگاه ، در مرداد ماه ۱۳۹۲ ، پس از انجام تعمیرات عمرانی ، و تهیه تجهیزات مورد نیاز بخش امانت کتاب با چیدمان جدید ، فعالیت خود را آغاز نموده است . به منظور افزایش رضایت مندی دانشجویان و دستیاران محترم ، یک عدد شوتینگ کتاب ، تهیه و در راهرو ورودی این بخش قرار داده شده است .در زمان تعطیل بودن کتابخانه ، کاربران دانشگاه با قرار دادن کتابهای امانتی خود در محل فوق ، قادر خواهند بود فرآیند بازگشت کتاب را انجام داده و بدین ترتیب به نظر می رسد دیرکرد کاربران در تحویل منابع  تا حدود قابل توجهی کاهش یابد .

مرکز اینترنت (طبقه ششم ): با توجه به سیاست های مداوم کتابخانه مبنی بر افزایش رضایتمندی کاربران ، در سال ۱۳۹۵ طبق برنامه ریزیهای بعمل آمده ، بخشی از نشریات چاپی و قدیمی کتابخانه به آرشیو ریلی در زیرزمین کتابخانه انتقال یافت و فضای مورد نظر جهت مرکز اینترنت آقایان و بانوان و همچنین یک سالن کارگاهی دیگر ، طراحی و در سال ۱۳۹۶ افتتاح گردید .در حال حاضر مرکز اینترنت آقایان با ۱۷ دستگاه کامپیوتر و مرکز اینترنت بانوان با ۱۵ دستگاه آماده ارائه خدمت به تمامی استفاده کنندگان محترم و گروههای آموزشی می باشد .

بخش پایان نامه (طبقه ششم): در سال ۱۳۹۵ با توجه به تغییر فضای کاربری در بخش نشریات ، طراحی جدید در طبقه ششم انجام پذیرفت و بخش قابل توجهی از نشریات قدیمی و گذشته نگر کتابخانه از مجموعه فعال خارج و به آرشیو ریلی کتابخانه انتقال یافت . اطلاعات مربوط به نشریات از طریق جستجو در برنامه نرم افزار کتابخانه قابل بازیابی می باشد . علاوه بر مجلاتی که بصورت چاپی در کتابخانه موجود است ، دسترسی به مقالاتی که در کتابخانه موجود نمی باشند از طریق سفارش مقاله میسر است . جهت دسترسی به پایگاههای اطلاعاتی و نشریات الکترونیک به سایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و کتابخانه الکترونیک مراجعه نمایید . از سال ۱۳۹۶ بخش قابل توجهی از طبقه ششم کتابخانه به پایان نامه ها اختصاص یافته است . پایان نامه های دوره دکترای حرفه ای ،دستیاری و تحصیلات تکمیلی در این بخش نگهداری می گردد. پیرو دستور معاونت پژوهشی وقت دانشکده ، جناب آقای دکتر عسکریان از مرداد ماه ۱۳۹۰ ، تمامی دانشجویان و دستیاران پزشکی به منظور بررسی فرمت ظاهری پایان نامه خود و نحوه نگارش فهرست منابع به کتابداران متخصص در این بخش مراجعه می نمایند .پس از دریافت تاییدیه ، نسبت به تحویل پایان نامه اقدام خواهند نمود .

 

کارگاه کامپیوترشماره ۱ (طبقه ششم ) :  

این کارگاه در سال ۱۳۹۶ با تجهیز ۳۶ دستگاه کامپیوتر All in one و نصب سیستم صوتی، آغاز به فعالیت نمود.

کارگاه کامپیوترشماره ۲ (طبقه ششم ) :  

این کارگاه در سال ۱۳۸۹ با همکاری معاونت محترم تحقیقات و فن آوری وقت دانشگاه با اختصاص ۲۳ دستگاه کامپیوتر در این طبقه هفتم از کتابخانه راه اندازی گردیده است . در سال ۱۴۰۰ این کارگاه به طبقه ششم منتقل گردید و تعداد کامپیوتر های آن به ۲۷ عدد افزایش یافت. این واحد آمادگی همکاری با تمامی گروههای آموزشی و بخش های دانشگاه که نیازمند استفاده از امکانات این کارگاه می باشند دارد . کارگاه آموزشی منابع الکترونیک توسط کتابداران متخصص کتابخانه در این واحد برگزار می گردد.

 

اتاق مطالعه گروهی و اتاق مطالعه اساتید (طبقه هفتم ):

با توجه به روند رو به رشد تعداد دانشجویان و اعضاءهیات علمی و نیاز نامبردگان مبنی بر افزایش فضای سالن های مطالعه ، کتابخانه در آبان ماه ۱۳۹۴ موفق به تجهیز و آماده سازی یک سالن مطالعه گروهی و یک اتاق مطالعه جهت اعضاء محترم هیات علمی در طبقه هفتم ساختمان کتابخانه گردیده است .

 

 

ساعات کار کتابخانه :
  • بخشهای خدمات فنی کتابداری  و نشریات

شنبه تا چهارشنبه     ۳۰ /۱۵– ۷/۳۰

  • بخش امانت، منابع رزرو و غیر رزرو ، بخش مشاوره اطلاعاتی

شنبه تا چهارشنبه     ۳۰ /۱۵ – ۷/۴۵

  • سالن های مطالعه تمام ایام هفته ۷/۳۰ تا ۲۲
  • مرکز اینترنت  ۷/۴۵ الی ۱۸

سالن مطالعه بانوان : طبقه چهارم  

سالن مطالعه آقایان : طبقه پنجم

نشانی: شیراز، خیابان زند، دانشکده پزشکی، کتابخانه شهید دکتر گرکانی نژاد    کدپستی: ۴۵۷۹۴- ۷۱۳۴۸

پست الکترونیکی:      medlib۱۶@sums.ac.ir