دکتر سید محمدجواد مرتضوی

دکتر سید محمد جواد مرتضوی به عنوان استاد فیزیک پزشکی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز خدمت می کند. پیشینه وی در فیزیک پزشکی است و آموزش و تخصص خاصی در زمینه اثرات بیولوژیکی پرتوهای یونیزان و غیر یونیزان دارد. دکتر مرتضوی انتشار بیش از ۲۵۰ مقاله در مجلات علمی شناخته شده در زمینه هایی مانند تشعشعات غیر یون ساز، حفاظت در برابر اشعه، دزیمتری، تشعشعات طبیعی و پزشکی فضایی را در کارنامه خود دارد. برخی از مقالات وی در ژورنال های بسیار مشهوری مانندPNAS ، Circulation و British Journal of Cancer منتشر شده است. وی هم چنین مقالاتی در مورد نقش اثر تطبیقی پرتوی در سفرهای طولانی مدت انسان در فضا منتشر کرده است. یکی از مقالات اولیه وی توسط NASA مورد استناد قرارگرفته است. علاوه بر این، مقالات وی در رهنمودهای رسمی تهیه شده توسط سازمان های دولتی در بسیاری از کشورها به عنوان مرجع مورد استناد قرار گرفته است. در میان مقالات وی درباره پرتوهای طبیعی و مناطق با تابش زمینه بالای رامسر، مقاله ای وجود دارد که تا کنون بیش از ۴۴۰ بار به آن استناد شده است (Google Scholar). وی با تمرکز بر موضوع حفاظت در برابر تشعشعات فضایی، زیست شناسی فضایی، به ویژه حفاظت بیولوژیکی فضانوردان در برابر میزان بالای تابش فضا در مأموریت های فضایی فراتر از حیطه حفاظتی میدان مغناطیسی زمین، ایمنی پرتوی سفرهای آینده را مورد مطالعه قرار داده است. دکتر مرتضوی هم چنین عضو هیأت تحریریه برخی مجلات مشهور مانند ژورنال بین المللی International Journal of Low Radiation (IJLR) و International Journal of Radiation Research (IJRR) است.

رزومه